İsviçre'de eşcinsel evlilik yasallaşıyor

İsviçre'de eşcinsel evlilik yasallaşıyor

İsviçre, eşcinsellerin evlenmesine resmi olarak izin vermeye hazırlanıyor.

İsviçre'de eylül sonunda düzenlenen referandumda eşcinsellerin evlenip evlat edinmelerinin yasallaşmasına net destek çıkması sonrası, hükümetten 1 Temmuz 2022'den itibaren resmi evliliklerin başlayacağı açıklaması geldi.

Sputnik'in aktardığı habere göre, İsviçre'de parlamento tarafından seçilen ve yürütme erkinin başında bulunan 7 kişilik Federasyon Konseyi, 26 Eylül'de düzenlenen referandum sonucu uyarınca eşcinsel çiftlerin evlilik ve evlat edinme haklarının yasallaşması sürecine açıklık getirdi.

Eşcinsel çiftlerin başka ülkelerde yaptıkları evliliklerin 1 Ocak 2022'den itibaren medeni ortalık muamelesi görmekten çıkacağını ve resmi nikah olarak tanınacağını duyuran hükümet, referandumda kabul edilen Herkes İçin Evlilik başlıklı yasanın 1 Temmuz 2022'de yürürlüğe gireceğini belirtti. İsviçre'nin 2007'de yetki verdiği medeni ortalık içindeki çiftlerin bu konumlarını resmi evliliğe çevirebileceği ya da resmen evlenebileceği kaydedildi. Ancak bu tarihten sonra başka medeni ortaklığa izin verilmeyecek.

Batı Avrupa'da eşcinsel evliliklerine hala izin vermeyen az sayıdaki ülkeden biri olan İsviçre'de eşcinsel çiftlerin çocuk evlat edinme ve partnerlerinin vatandaşlığa geçmesini sağlama dahil normal çiftlerle aynı haklara sahip olmasına referandumda üçte iki çoğunlukla destek çıkmıştı.

Açıklamayı memnuniyetle karşılayan Herkes İçin Evlilik kampanyasının organizatörleri, 30 yıllık çabalarının meyvesini aldıklarını dile getirdi.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.