İsviçre'de halk nükleer enerjiden çıkışa 'evet' dedi

İsviçre'de halk nükleer enerjiden çıkışa 'evet' dedi

İsviçre'de nükleer enerjiden çıkış ve yenilenebilir enerjiyi destekleme amaçlı yapılan referandum yüzde 58,2 oranında Evet oyu ile sonuçlandı.

İsviçre'de halkın yüzde 58,2'si ülkenin nükleer enerjiden çıkılmasına ve yenilenebilir enerjilerin daha güçlü bir biçimde desteklenmesine Evet dedi. 

Kabul edilen yasa, 2018'de yürürlüğe giriyor ve yeni nükleer santrallerin inşa edilmesini yasaklıyor, otomobillerden salınan karbondioksit gazlar için daha düşük değerler öngörüyor ve yenilenebilir enerjiler için ayrılan teşvik yardımlarını yükseltiyor.

İsviçre'de mevcut 5 nükleer santral, denetim makamları tarafından güvenli olarak sınıflandırıldıkları sürece çalışır halde kalacak. Referandumda kabul edilen yasa, 2018 yılında yürürlüğe girecek.

İsviçre'de 2029 yılına kadar tüm santrallerin kapatılması kasım ayında referanduma sunulmuş ancak bu öneri halk tarafından kabul görmemişti.

İsviçre enerji üretiminin yüzde 60'ı ağırlıklı olarak su ve rüzgar olmak üzere sürdürülebilir kaynaklardan sağlanıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.