İYİ Parti Başkan Yardımcısı'ndan 'CHP ile ittifak' açıklaması

İYİ Parti Başkan Yardımcısı'ndan 'CHP ile ittifak' açıklaması

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ, partisinin yerel seçimde CHP'yle ittifak yapacağı iddialarıyla ilgili 'Genel merkezden geliyorum, böyle bir şey duymadım. CHP ile ittifak yapılacağını düşünmüyorum' dedi.

Burdur ziyareti sırasında gazetecilere konuşan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ, genel merkezden geldiğini, CHP ile İYİ Parti'nin ittifakına ilişkin bir şey duymadığını söyledi.

"Çok açık şekilde söylüyorum, CHP ile bir ittifak olacağını düşünmüyorum. Kişisel olarak da böyle bir ittifakın olmaması gerektiğini düşünüyorum" diyen Özdağ, İYİ Parti'nin yurt çapında kendi adaylarıyla seçime gireceğini ifade etti.

Özdağ, "İYİ Parti bugün 3-4 ay öncesinde olduğundan çok daha güçlüdür, seçimlere de tek başına büyük bir kararlılıkla ve başarılı bir sonuç alacağından emin bir şekilde hazırlanmaktadır. Durum bundan ibarettir. Bizim lehimize çekilecek olan partiler varsa karşı çıkmayız" diye konuştu.

'"Mansur Yavaş'ın İYİ Parti'den aday olmasını isteriz"

Özdağ, Mansur Yavaş'ın Ankara'dan adaylığıyla ilgili şunları söyledi:

"Mansur Yavaş çok değerli bir arkadaşımız, değerli bir hukukçu, yerel yönetimler konusunda deneyimli bir isim. Sayın Genel Başkanımız iki kez açıkladı. Sayın Yavaş'ın İYİ Parti'den aday olmasını tabii ki arzu ederiz. Olur, olmaz o da onun demokratik kararı, göreceğiz. Ama bu bizim bir tek Mansur Yavaş'la Ankara'da seçime gireceğimiz anlamına gelmiyor. Başka arkadaşlarımız da var adaylığa hazırlanan, ancak bekliyoruz, daha hiçbir parti aday açıklamadı. Biz de açıklamadık. Adaylarla ilgili çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Adaylarımız açıklanmaya başladığı zaman şaşıracaksınız, hem de çok şaşıracaksınız."

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.