İYİ Partili Belediye Başkanı: Mülteciler namussuz

İYİ Partili Belediye Başkanı: Mülteciler namussuz

Çorum’un Sungurlu ilçesi İYİ Partili Belediye Başkanı Şahiner, yaptığı açıklamayla ilçede ne Suriyeli ne de Afgan barındıracaklarını belirterek 'Vatanını bırakıp kaçanda namus olmaz' dedi.

Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, yayınladığı basın açıklaması ile sığınmacılara ırkçı ve saldırgan söylemlerde bulundu. Şahiner, Sungurlu’da ne Afgan ne de Suriyeli bırakacağını söyledi.

Belediye olarak geçmişte Sungurlu'ya Suriyeli kabul edilmediği için AK Partililerin dönemin kaymakamına türlü şikayetler götürdüğünü ifade eden Şahiner, “Kaymakam da bu şikayetleri dikkate alarak, sürekli hakkımızda soruşturma açtı. O gün de söyledim, şimdi de söylüyorum; bunlar, vatanını ve namusunu bırakıp Türkiye'ye kaçtılar. Vatanı olmayanın namusu da olmaz. Bunların Türkiye'ye hayrı dokunmaz” ifadelerini kullandı.

"AK Parti’nin nerede asalak, işe yaramaz adam varsa Türkiye’ye doldurduğunu" iddia eden Şahiner, “Ne kadar kanun kaçağı varsa Ortadoğu çöplüğünde, Türkiye'ye dolduruldu. Bırakın turizm bölgelerini, sahilleri Ankara'nın göbeğinde elini kolunu sallayarak geziyorlar. Çok uzağa bakmaya gerek yok. Bakın Alaca ilçemize, bakın Çorum'a, önceleri sokaklarda Suriyeli görüyorduk, şimdi Afganlar türedi. Kendi vatanını, namusunu satan sözde bu istilacıların ne Çorum'a nede ülkeme hiç bir faydası olmaz. Faydalı adam ülkesinden neden kaçsın. Bunlar kimdir? Dünya çok büyük, buna rağmen neden özellikle Türkiye'ye geliyorlar? Tüm vatandaşlarımızın kafasında bu sorular geziyor” dedi.

Şahiner, "Suriyelilerde nüfus planlaması diye bir şey olmadığını" söyleyerek ırkçı ifadeler kullandı.

"Suriyelileri çok sevenlerin alıp evine bakmalarını" isteyen Şahiner, "bunların yanına eşantiyon olarak bir Afganlı da belediye olarak kendilerinin verebileceğini" söyledi.

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
3 Yorum