İzmir depremi: Üç yaşındaki Elif 65 saat sonra kurtarıldı

İzmir depremi: Üç yaşındaki Elif 65 saat sonra kurtarıldı

İzmir depreminde enkaz altında kalan üç yaşındaki Elif Perinçek 65 saat sonra canlı olarak kurtarıldı.

İzmir depreminde enkaz altında kalan üç yaşındaki Elif Perinçek 65 saat sonra canlı olarak enkaz altından çıkarıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığında görevli itfaiyeci onbaşı Muammer Çelik, İzmir'de yaşanan depremde çöken Doğanlar Apartmanı enkazından yaklaşık 65 saat sonra kurtarılan üç yaşındaki Elif Perinçek ile yaşadığı o anları anlattı.

İtfaiyeci Onbaşı Muammer Çelik o anları şöyle anlattı:

"Biz itfaiyeciler her enkazın altındaki vatandaşa ulaşıp sağlıkçılar 'eks' diyene kadar hiç ümidimizi kaybetmeyiz. Elif için de hiç ümidimizi kaybetmedik."

elzshgfwkailppa.jpg

Küçük Elif kendisini kurtaran itfaiyeci Çelik'in parmağını uzun bir süre bırakmadı

"Babası bana dedi ki, 'Ben her şeye razıyım, her şeye de hazırlıklıyım.' Ben de, 'Allah'ın mucizesi vardır. Belki de burada o mucizeyi görürüz, sen teslim falan olma.' dedim. Deprem öncesini anlatırken yönlendirmesi farklıydı fakat ben kendi tecrübemi, bilgilerimi kullandım ve depremin oluş şekline göre hareket ettim. Ters yöne gittim, bazası ve gardrobunun arasında olabileceğini düşündüm. Oraya gittim. Orada da Elif'i sırt üstü yatar şekilde buldum ve kucakladım."

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.