Japonya nükleer enerjiden vazgeçmiyor: 2 reaktör daha devreye girdi

Japonya nükleer enerjiden vazgeçmiyor: 2 reaktör daha devreye girdi

Japonya'nın güneybatısında iki reaktör daha mahkeme kararıyla elektrik üretmeye başladı.

Altı yıl önce nükleer kazaya sahne olan Japonya'nın güneybatısında bulunan Genkai enerji santralindeki 3 ve 4'üncü reaktör ünitelerinin yeniden elektrik şebekesine bağlanmasına mahkeme izni çıktı. DW'nin haberine göre, bölge sakinleri güvenlik nedeniyle yürütmeyi durdurma kararı alması için mahkemeye başvurmuşlardı.

Genkai nükleer enerji santralinin 100 km. kuzeyindeki Kumamoto vilayeti 2016 yılında şiddetli depremle sarsılmıştı. Santralin yeniden devreye girmesine itiraz eden bölge halkı santrali işleten özel şirketi, doğal felaketlere karşı güvenlik önlemi almamakla suçluyor.

2011 yılının mart ayında meydana gelen Fukuşima'daki nükleer felaketin ardından Japonya'daki bütün nükleer tesislerin faaliyeti durdurulmuş ve güvenlik önlemleri ağırlaştırılmıştı. 2015 yılında Japonya'nın güneyindeki iki nükleer reaktör yeniden faaliyete geçmiş ve şebekeye bağlanan reaktör sayısı zamanla 5'e çıkmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.