Japonya'da heyelan evleri yuttu: 80 ölü

Japonya'da heyelan evleri yuttu: 80 ölü

Japonya'da meydana gelen ve başlarda 3 kişinin öldüğü açıklanan heyelanda ölü sayısı 80'i aştı. Yetkililer yaşanan yüksek can kaybından dolayı halktan özür diledi.

Japonya'da aşırı yağışların neden olduğu heyelandaki can kaybının ilk tahminlerdeki beklentilerin çok üzerinde olacağı bildirildi.

Ölü sayısı 80'i aştı, yetkililer özür diledi

Tokyo'nun 90 km güneydoğusunda, Şizuoka ilinde yer alan sahil şehri Atama'da aşırı yağışlar sonucunda meydana gelen toprak kaymasında başlangıçta 3 kişinin öldüğü açıklanmıştı.

Fakat bugün yapılan açıklamalarda ölü sayısının en az 80 olmasını tahmin ettiklerini, şehrin en çok Izusan bölgesinin zarar gördüğü açıklandı.

En az 130 ev yıkıldı

Yetkililerin açıklamasında toprak kayması sonucu en az 130 evin yıkıldığı belirtildi.

Arama çalışmalarının sürdüğü bölgede şimdiye kadar sadece 25 kişinin kurtarılabildiği, 200'den fazla kişinin kayıp olduğu ifade edildi. 

Başta depremler olmak üzere büyük doğal felaketlerde küçük çaplı kayıplar vermesiyle tanınan Japonya'da son yıllarda heyelan vakalarının ve her vaka başına ölü sayılarının hızla yükselmesi dikkat çekiyor.

Ülkenin dağlık ve bol yağışlı yapısı heyelanları Japonya'da hayatın bir parçası yapıyor.

Yetkililer bu son olayda verilen yüksek kayıp nedeniyle halktan özür dilediler ve ülke genelinde heyelanları önlemeye, kayıplarını azaltmaya yönelik kapsamlı çalışmalar yapacaklarını açıkladılar.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.