Japonya'dan Afganistan'a üst düzey ziyaret

Japonya'dan Afganistan'a üst düzey ziyaret

Japonya'nın Afganistan Büyükelçisi Okada Takashi başkent Kabil'e 7 gün süren bir ziyaret gerçekleştirdi.

Japonya'nın Afganistan Büyükelçisi Okada Takashi ülkeye 7 gün süren bir ziyaret gerçekleştirdi.

Japon Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Takashi, 17-24 Ocak tarihleri arasında Afganistan'ın başkenti Kabil'de temaslarda bulundu.

Takashi, Afganistan yönetiminin üst düzey isimleriyle temasta bulundu. Görüşmeler kapsamında Takashi, Özbek asıllı Başbakan Yardımcısı Mevlevi Abdusselam Hanefi ile de bir araya geldi.

Görüşmede Japon tarafı ülkeye yönelik insani yardımları, Afganistan'daki Japon vatandaşlarının güvenliğini, kadınlara ve azınlıklara yönelik meseleleri, kapsayıcı bir siyasi sistem inşa edilmesini ve Afganistan'ın "terörizm için güvenli bir alan haline getirilmesinin" önüne geçilmesini gündeme getirdi.

Afganistan yönetimi de insani yardımlar için teşekkürlerini iletirken, tüm Afganlara adaletli davranmaya, yolsuzluğu ortadan kaldırmaya ve uyuşturucuyla mücadeleye devam ettiklerini belirterek bu tutumlarını sürdüreceklerini kaydetti.

Japonya, Afganistan'daki yeni yönetimle temasların süreceğini ifade etti.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

 
 

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.