Juncker, Avrupa Birliği'nin geleceği hakkında konuştu

Juncker, Avrupa Birliği'nin geleceği hakkında konuştu

Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, Strasbourg'daki Avrupa Parlamentosu'nda yıllık konuşmasını yaptı.

Euronews Türkçe'nin haberine göre; Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, Strasbourg'daki Avrupa Parlamentosu'nda Birlik'in durumu ve geleceği hakkında yıllık konuşma yaptı.

Konuşması sırasında sık sık birlik ve beraberlik vurgusu yapan Juncker, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılma yönünde karar alması ile Birlik'in yara aldığını ancak kırılma noktasına gelinmediğini dile getirdi.

Avrupa Birliği'nin, Avrupa Birleşik Devletleri olmadığını hatırlatan Komisyon Başkanı, "Avrupa Birliği olması gereken seviyede değil, bazı şeyler pozitif yönde değişmedi, hatta bazı olumsuz gelişmeler, AB'nin bazı noktalarda varoluş krizi ile karşı karşıya olduğunu da gösteriyor" ifadelerini kullandı.

Konuşmasını Almanca, Fransızca ve İngilizce dillerinde yapan Jean-Claude Juncker, Avrupa'da işsizliğin hala ciddi boyutlarda olduğunu, sosyal adaletsizliğin devam ettiğini ve Avrupa Birliği'nin de yeterince bir arada olmadığını söyledi.

Mülteci meselesine de değinen Lüksemburglu siyasetçi, "Göçmen krizinin yönetilmesi konusunda aramızda dayanışma olduğunu görmeye başladık. Çok daha fazla dayanışmaya ihtiyaç var ama bu dayanışma gönüllülük esasına dayanmalı. Kalpten gelmeli, dayatma ile zorlama ile dayanışma olmaz" sözleri ile bazı ülkelerin mültecilere sınırlarını kapatmasına atıfta bulundu.

Sınır güvenliğinin arttırılmasının önemine değinen Juncker ayrıca, Birlik'in kendine ait bir ordusunun olmasını ve bu ordunun da NATO'yu tamamlayıcı yapıya kavuşturulması gerektiğini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.