Kabil hükümeti güçleri katliam yaptı: 10'u çocuk 16 ölü

Kabil hükümeti güçleri katliam yaptı: 10'u çocuk 16 ölü

Kabil hükümeti güçlerinin Feryab ilinde düzenlediği havan atışlarında çok sayıda sivil yaşamını yitirdi

Kabil hükümeti güçlerinin ülkenin kuzeybatısındaki Feryab ilinde düzenlediği havan atışlarında çok sayıda sivil yaşamını yitirdi

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Kabil hükümeti güçleri bugün ülkenin kuzeybatısındaki Feryab ilinin Devletbad ilçesinde bir yerleşim birimine havan atışları düzenledi.

10'u çocuk 16 sivil yaşamını yitirdi

Çok sayıda havan mermisiyle bölgede sivillere ait evlerin hedef alındığını ifade eden kaynaklar, ilk belirlemelere göre hükümet güçlerinin saldırısında 16 kişinin öldüğünü açıkladı. 

Yerleşim birimindeki sağlık ocağından edinilen bilgilere göre, ölenlerden 10'u çocuk 2'si ise kadın. Sağlık ocağı yetkilileri 3 çocuk ve bir kadının yaralı olduğunu ve tedavilerinin devam ettiğini belirtti.

"Ölenlerin tamamı sivil"

İl Konseyi Başkan Vekili Abdulahad Albak konu ile ilgili yaptığı açıklamada ölenlerin tamamının siviller olduğunu söyledi.

8'i aynı aileden 16 sivil yaşamını yitirmişti

Öte yandan geçtiğimi gün Afganistan'ın doğusundaki Nangarhar ilinin Haska Mena bölgesinde ABD öncülüğündeki koalisyon uçaklarının düzenlediği hava saldırısında 8'i aynı aileden olmak üzere 16 sivil yaşamını yitirmişti.

Birleşmiş Milletler'in Afganistan'daki sivil kayıpları ile ilgili bu sene açıkladığı rakamlara göre, 2017 yılının ilk yarısında ülkedeki çatışmalar sebebiyle en az 1700 sivil yaşamını yitirdi.

Kaynak: Mepa News

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.