Kabil hükümeti kendi askerlerini vurdu: En az 14 ölü

Kabil hükümeti kendi askerlerini vurdu: En az 14 ölü

Kabil hükümeti güçlerine ait savaş uçakları Afganistan'ın güneyindeki Hilmend ilinde güvenlik güçlerini hedef aldı.

Kabil hükümeti güçlerine ait savaş uçakları Afganistan'ın güneyindeki Hilmend ilinde güvenlik güçlerini hedef aldı.

Afganistan Hava Kuvvetleri'ne ait savaş uçakları ülkenin güneyindeki Hilmend iline bağlı Gırişk ilçesinde Kabil hükümetine güçlerine yönelik hava saldırısı gerçekleştirdi.

"Dost ateşi"

ABD tarafından Kabil hükümetine verilen savaş uçakları tarafından gerçekleştirilen hava saldırısının yanlışlıkla gerçekleştirildiği ifade edilirken, olayın bir "dost ateşi" olduğu belirtildi. 

Hilmend iline bağlı Gırişk ilçesi konumu:

 

En az 14 ölü

Hilmend ilinde Kabil hükümetine bağlı yerel polis birimi güçlerinin "dost ateşi" ile hedef alındığı hava saldırısı sonucunda aralarında polis komutanının da olduğu en az 14 kişi öldü.

Hilmend ilinde geçtiğimiz vakitlerde de ABD'ye ait savaş uçakları tarafından Kabil hükümeti güçlerine yönelik hava saldırısı düzenlenmiş ve saldırıda en az 3 kişi ölmüştü.

Eşref Gani hükümeti tarafından Taliban'a karşı ülkede düzenlenen operasyonlara çok büyük katkı sunacağı ifade edilen ve Afgan hava kuvvetlerinin kullanımına sunulan hava araçları ülkenin belli bölgelerinde sivilleri de hedef alan hava saldırıları gerçekleştirmişti.

Afganistan Hava Kuvvetleri'ne bağlı savaş uçakları, düzenledikleri hava saldırılarında sivil hassasiyetini gözetmedikleri için ülkede sert bir şekilde eleştiriliyorlar.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.