Kabil hükümeti lideri Eşref Gani ABD'ye gidiyor

Kabil hükümeti lideri Eşref Gani ABD'ye gidiyor

Kabil hükümeti lideri Eşref Gani, Afganistan'a dair temaslarda bulunmak üzere ABD'ye gidecek.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK), video konferans yoluyla Afganistan’dan yabancı askerlerin çekilmesi ve Taliban'ın durumunu ele aldı.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreterinin Afganistan Özel Temsilcisi Deborah Lyons, "Yabancı güçlerin Afganistan'dan çekildiğinin duyurulması ülke genelinde sismik bir sarsıntıya neden oldu" dedi. Taliban’ın barış anlaşmasındaki taahhütlerini yerine getirmediğini öne sürdü.

"6 askeri tesis Afganistan ordusuna teslim edildi"

TRT Haber'in aktardığı habere göre, ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM),  Afganistan'dan çekilmenin yarıdan fazlasının tamamlandığını açıkladı.

Ülkedeki 6 askeri tesisin de 'Afgan ulusal ordusuna' teslim edildiği aktarılırken, çekilen asker sayısına ilişkin bilgi verilmedi.

Pentagon Sözcüsü John Kirby ise Taliban'ın Afganistan'da kontrolünü ele geçirdiği bölgelerin sayısını artırmasının ardından ülkeden çekilmenin yavaşlayabileceğini vurguladı.

Gani ABD'ye gidiyor

Öte yandan Afganistan'dan ABD'ye üst düzey ziyaret gerçekleşecek.

Kabil Hükümeti lideri Eşref Gani, Washington'da Cuma günü temaslarda bulunacak.

facebanner.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.