Kabil hükümeti ve ABD'den başarısız indirme girişimi: 14 ölü

Kabil hükümeti ve ABD'den başarısız indirme girişimi: 14 ölü

Kabil hükümeti güçleri ve ABD'nin Afganistan'da Taliban'a yönelik düzenlediği başarısız indirme girişiminde yerel güçlerden 14 kişi öldü.

Kabil hükümeti güçleri ve ABD'nin Afganistan'da Taliban'a yönelik düzenlediği başarısız indirme girişiminde yerel güçlerden 14 kişi öldü.

Afganistan basınından edinilen bilgilere göre, Kabil hükümetine bağlı özel operasyon birimi ve ABD güçlerinin ülkenin batısında Taliban'a yönelik düzenlediği indirme girişimi başarısızlıkla sonuçlandı.

Ferah iline bağlı Bala Bulak ilçesindeki Taliban güçlerini hedef alan indirme girişiminin geçtiğimiz gece gerçekleştiğini aktaran yerel kaynaklar, Taliban ile Kabil hükümeti ve ABD güçleri arasında yaşanan çatışmanın uzun süre devam ettiğini belirtti.

Taliban görüntüleri servis etti

Öte yandan indirme girişimiyle ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Taliban sözcüsü Kari Yusuf Ahmedi, Bala Bulak ilçesinde yaşanan çatışmalarda Kabil hükümeti güçlerinden 14 kişinin öldürüldüğünü 7 kişinin de yaralandığını belirtti.

 

Ahmedi, Kabil hükümeti özel operasyon birimi mensubu, "Komando" olarak bilinen 14 kişinin cesedinin de çatışma bölgesinde bırakıldığını öne sürdü.

Ferah vilayetinde artan Taliban etkinliği

Afganistan'ın batısında yer alan Ferah vilayetinde son dönemde Taliban etkinliği oldukça artmış durumda. Vilayet merkezindeki Kabil hükümeti güçlerine yönelik de saldırılar gerçekleştiren Taliban, belli aralıklarla vilayet merkezine giriş-çıkışları kesebiliyor.

Ferah vilayet merkezi konumu:

Taliban geçtiğimiz 12 Mart tarihinde, Kabil hükümeti güçleriyle yaşanan uzun süreli çatışmaların ardından Ferah ilinin Anar Dere ilçesini tamamen kontrol altına aldığını açıklamış, ilçe merkezinden görüntüler yayınlamıştı.

Kabil hükümeti güçleri Anar Dere ilçesinin Taliban'dan geri almak için en kısa sürede operasyon başlatılacağını belirtmişti.

Taliban'ın son dönemde ülkenin batısındaki Ferah vilayetindeki etkinliği ve ABD-Kabil hükümeti güçlerinin geri püskürtülen saldırıları, ülke içinde Taliban karşıtı koalisyonun etkisinin sorgulanmasına sebep oluyor.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.