Kabil'de yabancı güçleri hedef alan bombalı araç saldırısını Taliban üstlendi

Kabil'de yabancı güçleri hedef alan bombalı araç saldırısını Taliban üstlendi

Afganistan'ın başkenti Kabil'de yabancı güçlerin konulu olduğu askeri kampa yönelik bombalı araç saldırısı düzenlendi.

Afganistan yerel medyasında yer alan haberlere göre, dün akşam yerel saatler 19:00 sularında başkent Kabil'in 9'uncu bölgesinde şiddetli bir patlama meydana geldi.

Patlamaya bomba yüklü bir aracın sebep olduğunu ifade eden yerel kaynaklar, saldırıda yabancı güçlerin hedef alındığını belirtti.

Kabil hükümeti İçişleri Bakanlığı sözcüsü Necib Daniş, yabancıl güçlere ait bir kampın yakınlarında bomba yüklü aracın infilak ettirildiği bilgisini doğruladı. 

Patlamadan kısa bir süre sonra çatışma çıktığını ifade eden kaynaklar, bölgede uzun süre güvenlik güçleriyle Taliban savaşçıları arasında çatışmaların yaşandığını ifade etti.

Taliban saldırıyı üstlendi

Öte yandan Taliban sözcüsü Zebihullah Mücahid tarafından yapılan açıklamada, saldırıda bomba yüklü araçla yabancı güçlere ait bir merkezin hedef alındığı, sonrasındaysa 4 Taliban savaşçısının bu merkeze girdiği ve saldırının bu şekilde sürdürülüğü belirtildi.

Taliban, saldırıda ölen ve yaralanan asker sayısına dair rakam vermezken, sivil kayıplarına dair haberlerin gerçeği yansıtmadığını, saldırıda hedef alınan bölgenin sivil girişlere kapalı olduğunu iddia etti.

Afgan yerel kaynaklarının aktardığı rakamlara göreyse saldırıda aralarında yabancı askeri güçlerin de olduğu en az 19 kişi öldü, 100'den fazla kişi de yaralandı.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.