Kabil'deki patlamayı görüntüleyen gazeteciler hükümet güçlerince dövüldü

Kabil'deki patlamayı görüntüleyen gazeteciler hükümet güçlerince dövüldü

Başkent Kabil'de bu sabah meydana gelen bombalı saldırıyı haber yapmak için bölgeye giden gazeteciler hükümet güçlerinin şiddetine maruz kaldı.

Afganistan'ın başkenti Kabil'de bu sabah askeri bir konvoyun hedef alındığı bombalı saldırıyı haber yapmak için bölgeye giden gazeteciler hükümet güçlerinin şiddetine maruz kaldı.

Yerel kaynaklardan elde edilen bilgilere göre, başkent Kabil'de Taliban tarafından hükümet güçlerine yönelik düzenlenen bombalı saldırıyı görüntülemeye çalışan basın mensupları bölgedeki güvenlik güçleri tarafından darp edildi. 

Tüm kurallara uymalarına rağmen kendilerine karşı şiddet kullanıldığını ifade eden gazeteciler, kameraları ve fotoğraf makinelerinin güvenlik güçlerince yere atılarak kullanılamaz hale getirildiğini ifade etti.

Gazeteciler, patlama bölgesindeki tüm güvenlik prosedürlerine uydukları halde kendilerine bu denli bir şiddet uygulanmasına anlam veremediklerini ifade ederek, Kabil hükümeti yetkililerini konunun takipçisi olmaya çağırdı. 

k1-001.jpg

k2-001.jpg

k3.jpg

Gazetecilere yönelik ilk şiddet kullanılan müdahale değil

ABD destekli Kabil hükümeti güçlerinin daha önce de birçok defa meydana gelen saldırılar sonrasında bölgede görüntü almaya çalışan gazetecilere yönelik şiddet kullandığı biliniyor.

Hükümet güçleri genellikle kamuoyuna sızdırılmaması gereken, fazla zayiatın olduğu saldırılarda gazetecileri bölgeye sokmuyor, bölgeye girip görüntü almaya çalışanlara karşı da şiddet kullanıyor.

Afganistan'ın başkenti Kabil'de bu sabah Taliban tarafından istihbarat biriminin konvoyuna yönelik düzenlenen bombalı araç saldırısında çok sayıda güvenlik personeli ölmüştü.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.