Kaddafi'nin oğlu Saadi serbest bırakıldı

Kaddafi'nin oğlu Saadi serbest bırakıldı

Libya'nın eski lideri Muammer Kaddafi'nin oğlu Saadi Kaddafi 7 yıllık hapsin ardından Libya'da serbest bırakıldı.

1969-2011 döneminde Libya'yı yöneten Muammer Kaddafi'nin (1942-2011) oğlu Saadi Kaddafi'nin (1973-) serbest bırakıldığı açıklandı. 

Babasının iktidardan devrilmesinin ardından Libya'dan kaçan Saadi Kaddafi için yeni Libya yönetimi 2011 sonunda Saadi Kaddafi'nin 2011'deki Libya İç Savaşı'nda insanlık suçu işlediği gerekçesiyle Interpol'e de başvurarak yakalama kararı çıkarmıştı. 2014'te Nijer'de yakalanan Saadi Kaddafi Nijer tarafından Libya'ya teslim edilmiş ve o tarihten bu yana hapiste bulunmaktaydı.

Gençliğinde profesyonel futbolculukla ilgilenen Saadi Kaddafi 2006'dan sonra iş projeleriyle Libya'da öne çıkmıştı. Trablus şehri ile Tunus sınırı arasındaki bölgeyi Hong Kong'a benzer yarı özerk bir ekonomik bölgeye çevirme projesiyle dikkat çekmişti.

Sık sık Avrupa'yı ziyaret eden Saadi Kaddafi Avrupa ülkelerinde sık sık içki içtikten sonra sebep olduğu skandalların yanı sıra, uyuşturucu ve fuhuş skandallarıyla gündeme gelmişti. 2011'de başlayan Libya İç Savaşı'nda Saadi Kaddafi'nin askeri yönetici olarak savaşa dahil olduğu açıklanmıştı.

7 yıldır Libya'da hapiste tutulan Saadi Kaddafi, Trablus'taki Hadaba Hapishanesi'nden tahliye edildi. Kaddafi'nin Türkiye'ye geldiği belirtiliyor.

Bu tahliyenin bir pazarlık sonucu gerçekleşmiş olabileceği belirtiliyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.