'Kadınlar İçin Vicdan Konvoyu' İstanbul'dan yola çıktı

'Kadınlar İçin Vicdan Konvoyu' İstanbul'dan yola çıktı

İnsan Hakları ve Adalet Hareketi'nin organize ettiği 'Kadınlar İçin Vicdan Konvoyu' İstanbul'dan Hatay'a doğru yola çıktı.

Esed rejiminin hapishanelerinde tutulan ve işkence gören kadınların seslerini duyurup farkındalık yaratmak için yola çıkan konvoya ellinin üzerinde ülkeden binlerce kadın destek verdi.

İngiliz aktivist Yvonne Ridley, konvoyla ilgili yaptığı açıklamada "Sevgili kızkardeşlerim, sizi almak için geliyoruz. Bugün tüm dünyadan, farklı din ve ırklardan kadınlar insanlık yolculuğu başlatmak için bir araya geldi. Bu seyahate, Suriye cezaevlerindeki kadınlara yardımcı olanlarla birlikte olmak için katılıyoruz." ifadelerini kullandı.

İnsan hakları örgütlerinin verilerine göre, Suriye'de 7 yıldır devam eden iç savaşta 13 bin 500'den fazla kadın hukuka aykırı şekilde hapsedildi, cinsel saldırı ve işkenceye maruz kaldı. Bu kadınlardan en az yüz tanesi cezaevinden çıktıktan sonra Türkiye'ye sığındı.

50 otobüsle yola çıkan konvoyda Srebrenitsa Anneleri Derneği üyesi Bosnalı kadınlar da bulunuyor. Konvoyun Kocaeli, Sakarya, Ankara ve Adana'daki katılımlarla 200 otobüsle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Hatay'a ulaşması bekleniyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.