Kadirov: Buraya gelirlerse Trump ve Merkel'i hapse atarım

Kadirov: Buraya gelirlerse Trump ve Merkel'i hapse atarım

Çeçenistan'ın Putin yanlısı lideri Kadirov, Çeçenistan'a gittikleri takdirde Trump ve Merkel'i hapse atacağını söyledi.

Çeçenistan'ın Rusya ve Vladimir putin yanlısı lideri Ramazan Kadirov, bir televizyon programında verdiği röportajda dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

ABD ve Avrupa ile alay eden Kadirov, eğer Angela Merkel ve Donald Trump Çeçenistan'a gelirse mal varlıklarını donduracağını ve onları tutuklayacağını söyledi.

Üst perdeden, dikkat çekici ve çoğunlukla Putin'e yönelik aşırı sevgi içeren açıklamalarıyla bilinen Kadirov, Rossiya 24 adlı kanala verdiği röportajda bu ifadeleri kullandı. Rusya'ya yönelik yaptırımlara ve yaptırım listesine konulma ihtimaline dair soruya alaylı bir cevap veren Ramazan Kadirov "o listede olmalıyım" dedi. Kadirov daha sonra şu ifadeleri kullandı: "Eğer bizim cumhuriyetimize gelirlerse (Çeçenistan'a) onları hemen tutuklayıp hapse atarız."

Çeçen lider, Batı'nın yaptırımlarından korkmadığını, çünkü bu ülkelerde varlığının bulunmadığını ve bu ülkeleri ziyaret etmediğini sözlerine ekledi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.