Kadirov görevi bırakıyor mu?

Kadirov görevi bırakıyor mu?

Rus destekli Çeçen lider Ramazan Kadirov, görevi bırakabileceği imasında bulundu.

Kadirov, 3 Eylül'de Telegram hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, görevinden "süresiz ve uzun" bir ara vermeyi hak ettiğini dile getirdi.

"Koltuğunda çok uzun süredir oturduğunu fark ettiğini" söyleyen Kadirov, "(görevi bırakma) zamanının geldiğini düşündüğünü" dile getirdi.

45 yaşındaki Kadirov'un bu açıklamalarının sebebi anlaşılamazken, 2007'den bu yana Çeçenistan'ı yöneten ismin yerine geçmek üzere öne çıkan bir kimse de bulunmuyor.

Kadirov daha önce de benzeri açıklamalar yapmış, ancak görevi bırakmak için herhangi bir adım atmamıştı. Bu açıklamanın da benzer bir açıklama olduğundan şüpheleniliyor.

Daha önce de Kadirov'un Çeçenistan'da sınırlı kalmak istemediği ve gözünü Kremlin'e diktiği iddia edilmişti.

"Rus devletinin güvenlik kanadını ele geçirmeye çalışıyor"

Rus uzmanların bazılarına göre, Kadirov, Rus devletinin güvenlik kanadını kontrol etme arayışındaydı.

Bunun için henüz oldukça erken olduğu düşünülse de, özellikle Ukrayna savaşındaki rolü ve Kremlin'deki bazı isimleri hedef alan iddiaları sonrasında, Kadirov'un nihai amacının bu olduğu öne sürülüyordu.

Bu paralelde Kadirov'un, sadece Çeçenistan içerisindeki etki alanını genişletmek ve tüm Rus devleti için yetkin bir figür olmak istediği belirtiliyordu.

Rusya Ukrayna'da başarısızlığa uğradıkça, Kremlin içerisindeki tartışmaların da artacağı tahmin ediliyordu.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.