Kadirov: Mescid-i Aksa için yetkilerimi bırakmaya hazırım

Kadirov: Mescid-i Aksa için yetkilerimi bırakmaya hazırım

Rus yanlısı Çeçen lider Kadirov, Mescid-i Aksa’yı korumaya hazır olduğunu iddia etti.

Rus yanlısı Çeçen lider Ramzan Kadirov, yetkilerini bir kenara bırakıp yaşamının kalan kısmını Kudüs’ün Tapınak Tepesi’ndeki Mescid-i Aksa’yı korumaya adamaya hazır olduğunu ileri sürdü.

Sputnik'in aktardığına göre Kadirov, Telegram’dan paylaştığı açıklamada, “Yetkilerimi bir kenara bırakıp, tüm Müslümanlar için kutsal olan bu yerin güvenliğini sağlayan birliklerde görev yapmaya, gönüllü olarak hayatım boyunca Mescid-i Aksa’yı korumaya hazırım” ifadelerini kullandı.

Daha önce İsrail'in güvenlik kısıtlamalarını kaldırmasının ardından Müslümanların iki hafta sonra ilk kez Mescid-i Aksa'ya girdiği belirtildi.

İsrail polisi, 14 Temmuz Cuma günü Mescid-i Aksa'da silahlı saldırıda bulunduğunu iddia ettiği 3 Filistinliyi öldürmüştü. Olayda yaralanan 2 İsrail polisinin ise kaldırıldıkları hastanede öldüğü açıklanmıştı.

Olayın ardından Mescid-i Aksa'yı ibadete kapatan İsrail güçleri, Harem-i Şerif'in iki kapısını 16 Temmuz Pazar günü açmış, ancak kapılara metal arama dedektörleri yerleştirmişti.

Çıkan çatışmalarda ve yaşanan şiddet olaylarında 4 Filistinli ile 3 İsrailli ölmüştü.

Kadirov kimdir? 

Bugün Çeçenya, fiili olarak  Rusya Federasyonu’na bağlı bir cumhuriyet. Grozni’deki patlamada Çeçenistan'ın eski başkanı ve Rus yanlısı bir müftü olan babasını kaybeden 27 yaşındaki Ramazan Kadirov ülkenin başına geçmek için çok gençti. Kanunlara göre 30 yaşını doldurması gerektiğinden Putin’in desteği ile başbakan yardımcısı oldu. 

Kadirov Ramzan Ahmatoviç 2007’de yine Putin’in desteği ile ‘Rusya’nın kirli arka bahçesi’ olarak da tanımlanan Çeçenistan’ın başına geçerek başkan oldu.

Kadirov, lükse, eğlenceye, spora düşkünlüğü ile tanınıyor. Youtube’a düşen içki kadehlerinin önünde olduğu ve eğlendiği bir videonun ise kendisine karşı yapılmış bir komplo, videodakinin de kendisine çok benzeyen bir oyuncu olduğunu iddia ediyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.