Kadirov: Tüm Ukrayna'yı ele geçireceğiz

Kadirov: Tüm Ukrayna'yı ele geçireceğiz

Rusya'ya bağlı Çeçenistan'ın lideri Ramazan Kadirov, Kiev de diğer tüm Ukrayna şehirlerini ele geçireceklerini iddia etti.

Çeçen lider Ramazan Kadirov, Rus güçlerinin sadece Ukrayna’nın Mariupol şehrine yönelik değil, Kiev ve diğer Ukrayna şehirlerine yönelik de askeri harekatlar başlatacağını söyledi.

Kadirov Telegram hesabına yüklediği videoda, “Saldırılar olacak…sadece Mariupol’a değl, başka şehir ve köylere de” dedi.

Ukrayna'nın doğusundaki Luhansk ve Donetsk bölgelerini "tamamen özgürleştireceklerini", daha sonra da “Kiev ve diğer tüm şehirleri alacaklarını” iddia eden Kadirov, "Sizi temin ederim ki, bir adım bile geri atılmayacak" dedi.

“Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin'in piyadesi” olarak bilinen Kadirov, Putin'in en çok güvendiği isimler arasında yer alıyor.

Kadirov, Ukrayna savaşının başlamasının ardından milislerini Ukrayna’ya gönderdiğini açıklamıştı.

Ramazan Kadirov, Kremlin’i desteklemek için daha önce Suriye ve Gürcistan’a da milisler göndermiş ve özellikle ABD ve Avrupa Birliği (AB) tarafından çok sayıda insan hakları ihlaliyle suçlanmıştı.

Kaynak: Amerika'nın Sesi, Mepa News

 

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.