Kafkas Vakfı'ndan açıklama: Ruslar Türkiye'ye girerken Kafkasyalılar engelleniyor

Kafkas Vakfı'ndan açıklama: Ruslar Türkiye'ye girerken Kafkasyalılar engelleniyor

Kafkas Vakfı, son dönemde Rusya'da ilan edilen seferberlik ve sonrasında yaşanan gelişmelere ilişkin bir açıklama yayınladı.

Rusya'nın ilan ettiği seferberliğin yankıları sürüyor.

Son olarak, Türkiye'de faaliyet gösteren Kafkas Vakfı, seferberlik sürecine ilişkin bir açıklamada bulundu.

Vakıftan yapılan açıklamada, seferberlikten kaçan Rusların Türkiye'ye rahat bir şekilde girdiği ancak Kafkasyalıların girişlerde sorunlar yaşadığı kaydedildi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Rusya Federasyonu’nda Seferberlik ilan edilmesinden sonra bu savaşın bir parçası olmak istemeyen binlerce insanın Rusya’yı terk ettiği kamuoyunun malumudur.

Ülkelerini terk eden bu insanların sığınma noktalarından biri de Türkiye olmuştur. Rus vatandaşları Türkiye’ye girerken hiçbir problem yaşamazken, yüzlerce yıldır yakın ilişki içinde olduğumuz Kafkasyalı akrabalarımızın Türkiye’ye girişlerinde problem çıkarıldığını sudan sebeplerle Türkiye’ye girişlerinin engellendiğini duymaktayız. Bu durum bizleri oldukça üzmüştür.

İçişleri Bakanlığı'na çağrı

Türkiye’nin Kafkasyalılara karşı aldığı/alacağı bu tavır kesinlikle kabul edilemez, yasal yollarla Türkiye’ye giriş yapan her Rusya Federasyonu vatandaşı ile aynı muameleyi görmeleri gerekmektedir.

Bu konuda İçişleri Bakanlığı'ndan ve İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu'dan istirhamımızdır; Kafkasyalılara Türkiye’ye girişte ayrımcı muamelede bulunulmasın, milyonlarca akrabalarının bu topraklarda yaşadığı unutulmasın.

Şu an Türkiye’ye sokulmadığı için İstanbul Havalimanı’nda bekleyen ve geri gönderilme ihtimali bulunan Çeçen asıllı I. L. VE I. I. 'nın Türkiye’ye girişlerine izin verilsin. Kafkasyalılar ölüme gönderilmesin."

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.