Kalın: İstihbarat birimlerimiz Suriye rejimiyle temas kurabilir

Kalın: İstihbarat birimlerimiz Suriye rejimiyle temas kurabilir

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "İstihbarat birimlerimiz doğrudan ya da dolaylı Suriye rejimi ile temas kurabilir" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, olağanüstü şartların gereği olarak Türkiye istihbarat birimlerinin doğrudan ya da dolaylı olarak Suriye rejimi ile temas kurabileceğini söyledi.


Kalın düzenlediği basın toplantısında, "Şam rejimiyle doğrudan temasımız söz konusu değil. Ancak Astana sürecinde Suriye sahasındaki konuları takip etmek için kurduğumuz bir mekanizma var. Verdiğimiz mesajlar zaman zaman dolaylı olarak İran ve Rusya üzerinden Suriye'ye iletilmekteydi. Dolayısıyla dolaylı bir trafiğin olduğunu biliyoruz. Doğrudan bir resmi temasımız söz konusu değil. Ancak olağanüstü şartların gereği olarak ilgili birimlerimiz, burada kast ettiğim istihbarat birimlerimiz, doğrudan ya da dolaylı belli temaslar kurabilir" dedi.


Kalın bahsettiği olağanüstü şartların, Salı günü Suriye hükümetine bağlı milislerin Afrin'e giriş yapmaya çalışması gibi durumlar olduğunu ifade etti.

Kalın, 40-50 araçlık bir konvoyun Halep'ten Afrin'in güneyine girmeye çalıştığını, ancak açılan topçu ateşiyle bu grupların püskürtüldüğünü ifade etti.



 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.