Kalın: TL üzerindeki spekülasyonlar tamamen bertaraf edildi

Kalın: TL üzerindeki spekülasyonlar tamamen bertaraf edildi

Külliye'de gerçekleştirilen Kabine Toplantısı'na dair açıklama yapan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ekonomide başka alternatiflerinin olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın "Ekonomide alınan tedbirler neticesinde iki gündür hızlı bir iyileşme sürecinin yaşandığının görüldüğünü" belirten Kalın, "Türk lirası üzerinde spekülasyon yapılmasına imkan sağlayacak, o istismara açık ortam tamamen bertaraf edilmiş durumdadır." dedi.

Kalın, yoğun temaslar neticesinde Kuveyt’ten, Almanya’dan, Fransa’dan hatta Rusya’dan olumlu neticeler ve haberler almaya başladıklarını söyledi.

Türkiye’nin alternatifsiz olmadığını belirten Kalın, “Enerji konusunda olsun, ticaret konusunda olsun, yatırım konusunda ve diğer alanlarda dünyadaki küresel gelişmelerle uyumlu bir şekilde opsiyonlarını, alternatiflerini çoğaltarak bundan sonra da yoluna devam edecektir.” diye konuştu.

Kalın, Türk Lirası üzerinden yürütülen spekülasyon ve algı operasyonları ile ilgili kanalların kapatıldığını ifade etti.

Kalın, Almanya ve Fransa gibi Eurozone ekonomisinin iki güçlü aktörünün adım atma niyetini ifade etmesinin son derece önemli olduğunu dile getirdi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.