Kalın: Türkiye krizi fırsata dönüştürmek üzere

Kalın: Türkiye krizi fırsata dönüştürmek üzere

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, basın toplantısı düzenledi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "(Ekonomi) İyiye doğru bir gidişin dün itibarıyla başladığını görüyoruz. Bu iyiye gidişin bundan sonra da devam edeceği temel beklentimiz." ifadelerini kullandı.

"Türkiye bir ekonomik savaştan yana değildir fakat bir saldırı olduğunda tepkisiz kalması düşünülemez." diyen Kalın, İlgili bütün kurumların bundan sonra da uygulayacağı tedbirlerle Türk ekonomisindeki bu normalleşmenin daha da güçleneceğini öngördüklerini söyledi.

İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün Almanya Başbakanı Merkel, yarın da Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile telefonda görüşeceğini bildirdi.

Astana görüşmeleri ile ilgili de Kalın, "Üçüncü toplantının eylül ayının ilk haftasında Tahran'da yapılması planlanmakta." açıklamasında bulundu.

Kalın, "Münbiç ve civarında PYD/YPG unsurları çekilmeye başladı. Beklentimiz, PYD/YPG unsurlarının tamamının Fırat'ın doğusuna çekilmesi." dedi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.