Kamboçya'da ordu üssünde meydana gelen patlamada en az 20 asker öldü

Kamboçya'da ordu üssünde meydana gelen patlamada en az 20 asker öldü

Kamboçya ordusu askeri üste meydana gelen patlamaya neyin sebep olduğuyla ilgili herhangi bir açıklamada bulunmadı. Başbakan'ın açıklamasına göreyse bu bir 'mühimmat patlaması'.

Başbakan Hun Manet Cumartesi günü yaptığı açıklamada, bir ordu üssünde meydana gelen mühimmat patlamasında 20 Kamboçya askerinin öldüğünü belirtti.

Başkentin batısındaki Kampong Speu eyaletindeki ordu üssünde saat 14.45 sularında meydana gelen patlamada çok sayıda askerin de yaralandığını belirten Başbakan, ordunun bir kamyon dolusu mühimmatın patladığını söylediğini aktardı.

Hun Manet Facebook üzerinden yaptığı açıklamada "Mühimmat patlaması haberini aldığımda derin bir şok yaşadım" dedi ve hayatını kaybedenlerin ailelerine "en derin taziyelerini" sundu.

Patlamaya neyin sebep olduğu hemen netlik kazanmadı.

Sosyal medyada yer alan fotoğraflarda tek katlı yıkık bir binanın dumanlar içinde kaldığı görülürken, yakındaki bir köyün sakinleri de kırık camların görüntülerini paylaştı.

Diğer görüntülerde ise kesik ve yaraları olan sivillerin hastanede tedavi edildiği görülüyor.

On yıllardır süren iç çatışmaların ardından cephane ile dolup taşan Kamboçya'da mühimmat kazaları ender rastlanan bir durum değil. Bu kazalar genellikle düşük güvenlik standartları nedeniyle artış gösteriyor.

Kamboçya ordusu olayın bir "depo mühimmat patlaması" olduğunu ve silah yüklü bir kamyonun imha olduğunu söyledi.

Patlama sonucunda bir ofis binası ve yakındaki kışla yerle bir olurken, yakınlardaki 25 ev de hasar gördü.

Hun Manet yaptığı açıklamada, savunma bakanına ve Kamboçya Kraliyet Silahlı Kuvvetleri başkomutanına ölen askerler için acilen cenaze töreni düzenlenmesi talimatı verdiğini söyledi.

Ayrıca ölenlerin ailelerine yaklaşık 20.000'er dolar, yaralı askerlere ise 5.000'er dolar verileceğini söyledi.

Kaynak: Mepa News, AFP

x.gif

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.