Kamışlı'da Ateşkes İlan Edildi

Kamışlı'da Ateşkes İlan Edildi

Haseke'ye bağlı Kamışlı kentinde bir süredir çatışan YPG ve rejim güçleri arasında ateşkes ilan edildi.

Haseke kırsalında yer alan Kamışlı şehrinde rejim kuvvetleri ile YPG arasında yaşanan şiddetli çatışmaların ardından dün üç heyet ateşkes görüşmeleri için biraraya geldi. Suriye rejiminden bir heyet, Haci Cevat önderliğinde İran hükümetinin gönderdiği bir heyet ve Demokratik Birlik Partisinden (PYD) bir heyet Kamışlı şehrinde görüşmelere başladı. Düzenlenen oturumda, Kamışlı’da yaşanan problemleri çözmek, tarafların çok sayıda can kaybı yaşamasına neden olan çatışmaları sonlandırmak, sivillerin komşu bölgelere göç etmesine neden olan küçük sınırlı savaşların bütün bir bölgeye yayılmasına engel olmak hedeflendi.

Rudaw haber ajansının aktardığı bilgiye göre, tarafların katılım gösterdiği toplantı, Rusya yönetiminde gerçekleşti ve Demokratik Birlik Partisine (PYD) bağlı Asayiş kuvvetleri ile Esed rejimi arasında yaşanan son çatışmalar masaya yatırıldı.

Rudaw haberinde, “Asayiş kuvvetleri, Kamışlı’nın önde gelenleri ve aşiret liderlerinin olaya müdahale etmesi ve ayrıca çatışmanın son bulması yönünde yapılan çağrılardan sonra Kamışlı’da ateşkes ilan etti.” ifadelerine yer verdi. 

Öte yandan "Kürt Asayiş Kuvvetleri Genel Komutanlığı" bir açıklama yayınlayarak, iki taraf arasında ateşkesin olduğunu ve bu ateşkesin devam etmesi için görüşmelerin devam ettiğini belirtti.

Taraflar arasında düzenlenen toplantının ardından yayınlanan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi: “Çarşamba gününden bu yana devam eden çatışmalarda 17 sivil hayatını kaybetti. Kürt milislerinden 17 kişi ölürken rejim kuvvetlerinden 31 kişi öldü. Haseke kırsalında yer alan ve Kürt nüfusunun yoğunlukta olduğu Kamışlı şehrinde kontrol altına alınan yerler, yerel Kürt kuvvetleri ile rejim arasında pay edildi.”

Demokratik Birlik Partisi'ne (PYD) bağlı Asayiş kuvvetleri ile Esed rejimine bağlı Ulusal Savunma kuvvetleri arasında yaşanan son çatışmaların Kamışlı Merkezi Hapishanesi'nde ve şehrin birçok bölgesinde yaşandığı biliniyor.

Yaşanan çatışmalar nedeniyle 4 bin ailenin göç ettiği gelen bilgiler arasında.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.