Kamışlı'da Rejim ve YPG Arasındaki Çatışmalar Sürüyor

Kamışlı'da Rejim ve YPG Arasındaki Çatışmalar Sürüyor

Kamışlı kentinde rejim askerleri ile YPG arasında iki gün önce başlayan çatışmalar şiddetlenerek devam ediyor.

Cuma sabahı Demokratik Birlik Partisi (PYD)’ye bağlı Asayiş kuvvetleri ile milisler tarafından desteklenen rejim kuvvetleri arasında çatışmalar, Haseke kırsalında yer alan Kamışlı şehrinde tekrardan şiddetlendi. Rejim yanlısı basın çatışmaları, "Kürt-Arap savaşı" olarak haberlerine taşıdı.

Suriyeli aktivistler, Asayiş kuvvetleri ile rejime bağlı Ed-Difau’l Vatani (Ulusal Savunma) kuvvetleri arasında Kamışlı’nın merkezinde yer alan rejim kontrolündeki bölgeler ve şehrin batı mahallelerinde çatışmaların tekrardan şiddetlendiğini bildirdi. Bununla beraber sabahın ilk saatlerinden bu yana şehrin semalarında helikopterlerin görüldüğü kaydedildi. Çatışmaların Haseke’nin güney yakasında yer alan En-Neşve semtine doğru uzandığı ifade ediliyor.

Rejim yanlısı Syriana News (S.N.N), resmi Facebook adresinde şu açıklamalarda bulundu: “Haseke’de bulunan Arap aşiret mensupları, kahraman Suriye ordusuna destek olmak için Kamışlı şehrine akın ediyorlar. Bununla beraber Haseke’de askeri komutan General Hasan Muhammed, şehirde askeri kararları başlatmak için Kamışlı’ya ulaştı.”

Aynı şekilde rejim yanlısı Şebeketu Ahbar El-Haseke (Haseke Haber Ağı), şu açıklamalarda bulundu: “Hayy Tay halkı ve Ulusal Savunma Milisleri, Kamışlı’da semtin ortasında çadırlar kurdular ve şehir halkına destek çıkarak Kürt milislerle savaşmaları için teşvikte bulundular.”

Buna mukabil olarak Suriye Kürt Ulusal Konseyi, bir açıklama yayınlayarak Kamışlı şehrinde silah kullanılmasını, yolların kesilmesini, hizmetlerin durdurulup çarşıların kapatılmasını kınadı.  Yayınlanan açıklamada; Suriye rejimi, Arapların, Kürtlerin, Süryanilerin ve Ermenilerin 'barış içinde' yaşadığı Kamışlı şehrinde tekrardan diktatoryal yönetimi canlandırmaya çalışmakla suçlandı.

Suriye Kürt Ulusal Konseyi, siyasi kuvvetlerden ve gruplardan anlaşma iklimi oluşturmaya ve bölgede barış sağlayarak şiddetten kaçınmaya davet etti.

PYD savaşçıları ile Asayiş güçlerinden oluşan kuvvetler, Kamışlı’nın doğusunda Alaya Hapishanesi'nde 66 rejim askerinin teslim olmasının ardından bu bölgede denetimi sağlamıştı.  Aynı şekilde sosyal güvenlik dairelerinin YPG milislerinin kontrolüne geçtiği belirtiliyor. Söz konusu yerlerin, Ulusal Savunma Kuvvetleri ve şehirde hakim Baas partisinin askeri kolu El-Mukniin kuvvetleri ile yaşanan şiddetli çatışmalardan sonra ele geçirildiği gelen bilgiler arasında.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.