Kamu verileri bulutta saklanmayacak

Kamu verileri bulutta saklanmayacak

Bilgi ve İletişim Güvenliği Tedbirlerine ilişkin yayımlanan genelgeye göre kamu kurum ve kuruluşlarına ait veriler, kurumların kendi özel sistemleri veya kurum kontrolündeki yerli hizmet sağlayıcılar haricinde saklanmayacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, milli güvenliğe tehdit olabilecek veya kamu düzeninin bozulmasına yol açabilecek kritik olarak değerlendirilen verilerin güvenliğinin sağlanması için "Bilgi ve İletişim Güvenliği Tedbirleri"ne ilişkin genelge yayımladı.

Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan genelgede, bilginin dijital ortamlara taşınması, bilgiye erişimin kolaylaşması, altyapıların dijital hale gelmesi ve bilgi yönetim sistemlerinin yaygın olarak kullanılmasının ciddi güvenlik risklerini beraberinde getirdiği belirtildi.

Genelgeye göre, nüfus, sağlık ve iletişim kayıt bilgileri ile genetik ve biyometrik veriler gibi kritik bilgi ve veriler, yurt içinde depolanacak.

Kamu kurum ve kuruluşlarında yer alan kritik veriler, internete kapalı ve fiziksel güvenliği sağlanmış bir ortamda bulunan güvenli bir ağda tutulacak, kamu verileri bulutta saklanmayacak.

wp-005.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.