Kanada, Çin ile tüm askeri tatbikatları iptal etti

Kanada, Çin ile tüm askeri tatbikatları iptal etti

Kanada, bundan sonra Çin ile askeri tatbikat yapılmayacağını açıkladı.

Kanada'nın Çin ile bundan böyle yapılacak tüm askeri tatbikatları iptal ettiği duyuruldu.

Kanada Savunma Bakanı Harjit Sajjan, Çin ile bundan böyle askeri tatbikat programları yapılmayacağını açıkladı.

Sajjan, Çin'de iki yıldır tutuklu bulunan Kanada vatandaşlarını sebep gösterip, askeri tatbikatların iptal edilmesine bunu neden olduğunu belirterek, "Keyfi gözaltına alınan Kanada vatandaşları için tepkimizi göstermeye devam edeceğiz." ifadesini kullandı.

Çin ile Kanada arasında belli dönemlerde çok sayıda askeri tatbikat gerçekleştiriliyordu.

Kanada ile Çin arasındaki diplomatik gerginlik ilk olarak Çinli Huawei'nin sahibinin kızı ve şirketin CFO'su Ming Vancou'nun ABD'nin İran yaptırımlarını deldiği gerekçesiyle 2018 yılı Aralık ayında Kanada’nın Vancouver kentinde tutuklanması ile başlamıştı.

Bir süre hapiste kalan ve 10 milyon Kanada doları kefaretle serbest bırakılan Vancou’nun tutuksuz yargılaması devam ediyor. 

Çin ise Vancou’nun tutuklanmasına misilleme olarak, Kanadalı eski diplomat Michael Kovrig ve işadamı Michael Spavor’u ulusal güvenlikle ilgili suçlamaları gerekçe göstererek önce gözaltına almış daha sonra da tutuklamıştı.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.