Kanada Ukrayna’ya Silah Satacak

Kanada Ukrayna’ya Silah Satacak

Ukrayna’nın Ottawa Büyükelçisi Shevchenko, savunma ve ticaret alanlarında iki ülke arasında işbirliğini öngören anlaşmaların imzaya hazır olduğunu açıkladı.

Ukrayna’nın Kanada’dan silah ağırlıklı askeri malzeme satın alacağı açıklandı.

Ukrayna’nın Ottawa Büyükelçisi Andriy Shevchenko, yaptığı açıklamada, iki ülke arasında savunma ve ticaret alanlarında işbirliğini öngören anlaşmaların imzaya hazır olduğunu söyledi.

Büyükelçi Shevchenko, iki anlaşmanın da, halen Polonya’da devam eden NATO Liderler Zirvesi’ne katılan Kanada Başbakanı Justin Trudeau ile Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko arasında imzalanabileceğini kaydetti. Shevchenko, anlaşmaların imzalanmasının, Kanada Başbakanı Trudeau’nun gelecek hafta gerçekleştireceği Ukrayna ziyaretine kalabileceğini de ifade etti.

Savunma alanında imzalanacak anlaşma kapsamında Kanada’dan silah alımına gideceklerini anlatan Büyükelçi Shevchenko, Kanada’nın Ukrayna’nın askeri ve savunma sanayiinin gelişmesine destek vereceğini söyledi. Anlaşmanın iki ülke savunma bakanları tarafından şekillendirilmesinin tamamlandığını aktaran Shevchenko, Kanada’dan satın alınacak silahların türüne ilişkin bilgi vermedi.

Kanada, daha önce Ukrayna ordusu için tıbbi malzemeler, üniforma, battaniye, bot ve öldürücü olmayan malzemeler hibe etmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.