Kanada Yangınla Boğuşmaya Devam Ediyor

Kanada Yangınla Boğuşmaya Devam Ediyor

Kanada'da 1 ayı aşkın bir süre önce başlayan ve büyük tahribata sebep olan yangının henüz söndürülemediği belirtildi.

Kanada'da 1 Mayıs’ta çıkan ve şu ana kadar 582 bin hektarlık alanı kül eden orman yangını henüz tam anlamıyla kontrol edilemedi.

Ülkede şu ana kadar 582 bin hektarlık alanı kül eden ve halen kontrol altına alınamayan orman yangını nedeniyle evlerinden tahliye edilen Fort McMurray sakinlerinden bir kısmı dönmeye başladı.

Fort McMurray Yangın Bilgi Merkezi'nden yapılan açıklamada, daha önce Alberta Eyaleti Başbakanı Rachel Notley'in açıkladığı güvenlik şartlarının yerine getirildiği, yangından etkilenmeyen evlerin bulunduğu mahallelere giriş izni verildiği bildirildi. 

Öte yandan 1 Mayıs'ta çıkan ve ülke tarihinin en büyüğü sayılan orman yangını, bugüne kadar verilen tüm mücadeleye rağmen hala kontrol altına alınamadı. Yangın Bilgi Merkezi'nin son verilerine göre, 582 bin hektarlık bir alanı kül eden yangın, 13 ayrı noktada aktif olarak ilerliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.