Kanada'da esrar yasal hale geliyor

Kanada'da esrar yasal hale geliyor

Kanada'da liberal hükümet, ülkede esrarın yasallaşmasını öngören tasarıyı gelecek ay açıklayacak.

Kanada esrar üretimini ve satışını bütünüyle serbest bırakmaya hazırlanıyor.

Esrarın medikal kullanımını geçen yıllarda serbest bırakan Kanada, 1 Temmuz 2018 tarihinde madde üzerindeki tüm kısıtlamaları iptal etmeye hazırlanıyor.

Canadian Broadcasting Corporation'a göre, Kanada'nın liberal hükümeti bu yılın Nisan ayının ikinci haftasında esrarı bütünüyle serbest bırakacaklarını açıklayacak.

Kanada Başbakanı James Trudeau, geçmişte yaptığı bir açıklamada esrarı yasaklamanın çocukları bu maddeden uzak tutmak konusunda işe yaramadığını söylemişti.

Esrarın yasallaştırılması Justin Trudeau'nun başbakan olmadan önce en çok tartışılan seçim vaatlerinin başında geliyordu.

Kanada'da esrar üretimi lisanslı şirketlere bırakılmasından söz edilsede, hane başına dört köke kadar ekimin de serbest bırakılacağı konuşuluyor.

Ottawa 18 yaşından küçüklere esrar satışını yasakladığını da duyururken, farklı eyaletlerin yaş sınırı konusunda tercihi kendilerine bırakılıyor.

Bazı yetkililer ise lisanslı satışın 2019'a ancak yetişeceğini belirtiyor.

Kanada lisanslı esrar üretiminden yıllık 5-7 milyar dolarlık gelir elde etmeyi hedefliyor. 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.