Karabağ: Ermenistan'a Laçın için tanınan süre bugün doluyor

Karabağ: Ermenistan'a Laçın için tanınan süre bugün doluyor

Ermenistan'ın 1992 yılında işgal ettiği Laçın ilini bugün Azerbaycan'a teslim etmesi bekleniyor.

Ermenistan'ın 1992'de işgal ettiği Laçın bölgesini Azerbaycan'a teslim etmesi için verilen süre bugün doluyor.

Rusya, Azerbaycan ve Ermenistan arasında 9 Kasım tarihinde imzalanan anlaşmayla sağlanan ateşkes sonrasında Ağdam ve Kelbecer'i Azerbaycan'a teslim eden Ermenistan güçlerinin Laçın bölgesini de bugün en geç 24.0'a kadar Azerbaycan ordu güçlerine teslim etmesi gerekiyor.

Sadece Ermenistan'a bağlık askeri güçler değil, 1992 işgali sonrası bölgeye yerleştirilen Ermeni nüfusun da Laçın'ı terk etmesi için verilen süre bugün doluyor.

1 kasaba ve 125 köyden oluşan Laçın bölgesi, Ermenistan tarafından işgal edilmeden önce 65 binden fazla Azerbaycanlıya ev sahipliği yapıyordu.

Ermenistan güçleri 20 Kasım'da Ağdam'dan ve 25 Kasım'da da Kelbecer'de çekilmiş, bölgeyi Azerbaycan ordu güçlerine teslim etmişti.

Laçın Rayonu konumu:

Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki çatışmalar 27 Eylül tarihinde başlamıştır. Dağlık Karabağ'da üç farklı ateşkes anlaşmasıyla tarafların askeri faaliyetlerini durdurması sağlanmaya çalışırken, ateşkes ancak Rusya'nın daha etkin bir şekilde devreye girmesiyle 9 Kasım'da imzalanan anlaşmayla mümkün olmuştu.

Kaynak: Mepa News

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.