"Karabağ tamamen Rus askerlerince kontrol ediliyor"

"Karabağ tamamen Rus askerlerince kontrol ediliyor"

Rusya Genelkurmay Başkanı Gerasimov, Rus barış gücü birliklerinin Dağlık Karabağ’ın tamamını kontrol ettiklerini belirtti.

Rusya Genelkurmay Başkanı Valeriy Gerasimov, Rus barış gücü birliklerinin Dağlık Karabağ’ın tamamını kontrol ettiklerini belirtti.

Yabancı askeri ataşelerle bir araya geldiği görüşme sırasında konuşan Gerasimov, Rus barış gücü askerlerinin Dağlık Karabağ’ın tamamını kontrol ettiklerini ve "eylemlerinin sayesinde bölgede insani bir felaketin önlenmiş olduğunu" öne sürdü.

Gerasimov, “Bugün Laçin koridoru ve Dağlık Karabağ tamamen Rus barış gücü birlikleri tarafından kontrol ediliyor” ifadelerini kullandı.

Gerasimov Rus barış gücü birliklerinin ayrıca mayın temizleme çalışmaları kapsamında 280 hektardan fazla alanı 100 kilometreden fazla yol kesimini temizledikleri, yaklaşık 9 bin patlayıcı maddenin saptanıp imha edildiği bilgisini verdi.

tlgrm.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.