Karadaği'den Müslümanlara Kudüs için ABD'de karşı ayaklanma çağrısı

Karadaği'den Müslümanlara Kudüs için ABD'de karşı ayaklanma çağrısı

Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Ali Karadaği, Müslümanlara ABD'nin Kudüs kararına karşı ayaklanma çağrısı yaptı.

Katar merkezli Dünya Müslüman Alimler Birliği (IUMS) Genel Sekreteri Ali Karadaği, ABD Başkanı Donald Trump'ın ABD'nin Tel Aviv'deki büyükelçiliğini mayıs ayında Kudüs'e taşıma kararı almasına ilişkin yaptığı açıklamada 'ABD'ye karşı ayaklanma' çağrısında bulundu.

İslam dünyasına İsrail'in kuruluşunun 70. yıl dönümünde ABD'nin, Büyükelçiliği'ni Kudüs'e taşımasına karşı dik durma çağrısı yapan Karadaği, "Kudüs, bütün ümmetin davası. Kudüs'ün kimliğini değiştirme çabalarına izin vermek büyük bir ayıptır. Bunu yapanları Allah da tarih de nesiller de affetmez" ifadesini kullandı.

"Elçiliğin taşınması Müslümanlara açılmış bir savaştır"

İslam dünyasının ABD'ye karşı ayaklanması çağrısında bulunan Karadaği "ABD saldırganlığına karşı Filistinliler, Araplar ve Müslümanlara ayaklanma çağrısı yapıyoruz" dedi.

Arap ve İslam ülkeleri liderlerine seslenen Karadaği, Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın onlara emanet olduğunu, diplomatik ve ekonomik olmak üzere ellerinden gelen tüm araçlarla ABD'nin bu planını sürdürmesine engel olmaları gerektiğini kaydetti.

Karadaği açıklamasında, "Büyükelçiliğin mayısta Kudüs'e taşınması Müslümanlara karşı açılmış bir savaştır. Yasa dışı işgalcileri destekleyen bir adımdır" ifadesini kullandı.

Kaynak: Anadolu Ajansı

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum