'Karlov suikastı' iddianamesi kabul edildi: Gülen dahil 28 kişi şüpheli

'Karlov suikastı' iddianamesi kabul edildi: Gülen dahil 28 kişi şüpheli

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un 19 Aralık 2016'da öldürülmesine ilişkin Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, aralarında Fethullah Gülen'in de bulunduğu 28 şüpheli yer aldı.

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un öldürülmesine ilişkin iddianame, Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi. İlk duruşma 8 Ocak 2019'da görülecek.

İki yılda hazırlanan ve geçtiğimiz günlerde mahkemeye sunulan iddianamede 28 şüpheli yer alıyor. Fethullah Gülen, Emre Uslu ve Şerif Ali Tekalan'ın da şüpheliler arasında bulunduğu iddianamede suikastın "FETÖ ve arkasındaki istihbarat örgütlerince gerçekleştirildiği" belirtiliyordu.

Amacın ise Türkiye ile Rusya arasında yaşanan uçak krizi sonrası gerilen Türk-Rus ilişkilerini koparmak ve iki ülkeyi savaşa sürüklemek olduğu iddia ediliyordu.

Suikast planının 2016 yılının ocak ayında ABD’de düzenlenen örgütsel toplantılarda hazırlandığı belirtilen iddianamede, "Karlov'a dair istihbaratın ise Şubat 2016’da FETÖ’nün MİT içindeki mahrem yapılanmasında yer alan şüphelilerden sağlandığı" vurgulandı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.