Kartal'da çöken binada ölü sayısı artıyor

Kartal'da çöken binada ölü sayısı artıyor

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, çöken sekiz katlı binada hayatını kaybedenlerin sayısının 14'e yükseldiğini söyledi.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya enkaz altından dört kişinin daha cesedinin çıkarıldığını açıkladı. Çöken binadan kurtarılanların sayısı ise 14'e çıktı. Yaralılardan üçünün durumunun ağır olduğu belirtiliyor.

Son olarak beş yaşındaki bir kız çocuğu 18 saat sonra enkazdan çıkarılmıştı. Arama kurtarma çalışmalarına aralıksız sürdüren ekiplerin dün gece de dokuz yaşında bir erkek çocuğuna ulaştığı duyurulmuştu.

Enkaz altında kaç kişinin olduğu bilinmiyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum göçük altından seslerin geldiğini açıklamıştı.

14 dairenin yer aldığı ve 43 kişinin yaşadığı binanın çökme nedeni henüz netlik kazanmadı. Ancak sekiz katlı binanın üç katının kaçak olduğu belirtiliyor. Olay sonrası önlem amacıyla bina çevresindeki yedi binanın boşaltıldığı açıklandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında adada yer alan tüm binaların inceleneceği duyuruldu.

Anadolu Sulh Ceza Hakimliği olayla ilgili yayın yasağı kararı almıştı.

Ölenlerin sayısı 14'e yükseldi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kartal'da Çarşamba günü çöken binada hayatını kaybedenlerin sayısının 14'e çıktığını, 14 kişinin de yaralı olduğunu söyledi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.