Kaşıkçı cinayeti: Erdoğan'ın Türkiye'de yargılanması için çağrı yaptığı 15 kişi kim?

Kaşıkçı cinayeti: Erdoğan'ın Türkiye'de yargılanması için çağrı yaptığı 15 kişi kim?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Riyad yönetiminin Kaşıkçı cinayetiyle ilgili tutukladığı 18 kişinin kendilerinde bulunan 15 isimle uyumlu olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan grup toplantısında gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesi için 15 kişilik bir ekibin Türkiye'ye geldiğini doğruladı. Erdoğan, Riyad yönetiminin cinayetle ilgili tutukladığı 18 kişinin kendilerinde bulunan 15 isimle uyumlu olduğunu vurguladı.

Erdoğan'ın Türkiye'de yargılanması için çağrı yaptığı 15 kişi kim?

Türk yetkilileri, Kaşıkçı'nın kaybolduğu esnada özel uçaklarla Türkiye'ye gelen 15 Suudi'den yedisinin pasaportlarının ekran görüntüsünü EuronewsNBC ile paylaştı.

Daha önce yayınlanan güvenlik kamerası görüntülerinde aralarında Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Salman'a yolculuklarında eşlik eden bir diplomat ve bir adli tıp uzmanının da olduğu belirtilen 15 kişi İstanbul Atatürk Havalimanı'na geldikleri görülüyordu. Daha sonra Suudi Arabistan'ın İstanbul başkonsolosluğuna girerken görüntülenen bu kişiler, saatler sonra Türkiye'den ayrılıyorlar.

Kaşıkçı'yı İstanbul'daki konsolosluk binasında öldürmekle suçlanan Suudi Arabistan olaydan günlerse sonra muhalif gazetecinin öldüğünü kabul etti.

p1-002.jpg

p2-002.jpg

p3.jpg

p4.jpg

p5.jpg

p6.jpg

p7.jpg

Washington Post yazarı Cemal Kaşıkçı, 2 Ekim'de Türk vatandaşı nişanlısı Hatice Cengiz ile beraber Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na gitmiş, içeri girdikten sonra bir daha kendisinden haber alınamamıştı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.