Kaşıkçı cinayetinden Veliaht Prensi sorumlu tutan tasarı ABD Senatosunda

Kaşıkçı cinayetinden Veliaht Prensi sorumlu tutan tasarı ABD Senatosunda

Gazeteci Kaşıkçı'nın öldürülmesinden Suudi Prens Selman'ı sorumlu tutan tasarı, Cumhuriyetçi ve Demokrat senatörlerin oluşturduğu bir grup tarafından ABD Senatosuna sundu.

Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesinden Suudi Prens Selman'ı sorumlu tutan tasarı, Cumhuriyetçi ve Demokrat senatörlerin oluşturduğu bir grup tarafından ABD Senatosuna sundu.

Tasarıda, Senato'nun cinayet sırasında Prens Muhamed'in "güvenlik güçlerini kontrol ettiğini" ve "sunulan kanıt ve yapılan değerlendirmelere dayanarak, Muhammed bin Selman'ın Cemal Kaşıkçı cinayetinde suç ortağı olduğundan oldukça emin olduğunu" düşündüğü belirtiliyor.

Karar tasarısı, Cumhuriyetçi Senatörler Lindsey Graham, Marco Rubio ve Todd Young ile Demokrat Senatörler Dianne Feinstein, Ed Markey ve Chris Coons imzasını taşıyor.

Söz konusu kararın bağlayıcılığı bulunmuyor. Ancak onaylanması halinde, Senato, Kaşıkçı cinayetinden Prens Muhammed'i sorumlu tuttuğunu kayıtlara geçirmiş olacak.

ABD'de yaşayan ve Washington Post gazetesinde köşe yazarlığı yapan Kaşıkçı, 2 Ekim tarihinde evlilik için bir belge almak üzere gittiği Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda öldürüldü.

Merkezi Haber Alma Teşkilatı'nın (CIA) Başkanı Gina Haspel'in önceki gün verdiği bilgilendirme toplantısına katılan senatörler çıkışta yaptıkları açıklamalarda, eldeki bulguların Prens Muhammed'in Kaşıkçı cinayetinin azmettiricisi olduğunu gösterdiğini söylemişlerdi.

Sunulan tasarıda, ABD yönetimine ve uluslararası topluma "Muhammed bin Selman da dahil olmak üzere Cemal Kaşıkçı cinayetine karışan herkesten hesap sorulması" çağrısı yapılıyor.

Senatör Graham, tasarıyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, "ABD'de ikamet eden ve ABD vatandaşı üç çocuğu olan bir kişinin, Sayın Kaşıkçı'nın vahşice öldürülmesi konusunda net bir açıklama yapmanın ABD'nin ulusal güvenlik çıkarları açısından hayati önem taşıdığına inanıyorum" dedi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.