Kasım ayında tüketici güven endeksi düştü

Kasım ayında tüketici güven endeksi düştü

TÜİK, Kasım ayı tüketici güven endeksinin %7,3 oranında düştüğünü açıkladı.

Merakla beklenen Türkiye'de Kasım ayında tüketici güven endeksi açıklandı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) işbirliği ile yürütülen tüketici eğilim anketi sonuçlarından hesaplanan mevsim etkilerinden arındırılmış tüketici güven endeksi Kasım 2021'de bir önceki aya göre %7,3 azalma göstererek 76,8 puandan 71,1 puana düştü.

Geçen 12 aylık döneme göre mevcut dönemde hane maddi durumu endeksi Ekim ayında 60,7 puan iken, Kasım ayında %7,5 oranında düşüşle 56,1 puana düştü.

Gelecek 12 aylık döneme ilişkin genel ekonomik durum beklentisi endeksi geçtiğimiz Ekim ayında 74,2 puan iken, Kasım ayında %8,1 oranında azalarak 68,2 puan oldu.

Kasım ayında dövizdeki artışa bağlı olarak gerçekleştiği düşünülen ürünlerin fiyatlarındaki yüksek artış oranından ötürü Kasım ayının tüketici güven endeksi merakla beklenmekteydi. Düşüş olacağı öngörülürken bu düşüşün ne seviyede olacağı konusu dikkat çekmekteydi.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.