Kasım Süleymani'nin danışmanı Musul'da öldürüldü

Kasım Süleymani'nin danışmanı Musul'da öldürüldü

İran Devrim Muhafızları generallerinden Şaban Nasiri Musul'un batısında ki çatışmalarda öldürüldü.

İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin danışmanlarından Şaban Nasiri Musul'un batısındaki Baac bölgesinde IŞİD ile yaşanan çatışmalarda öldürüldü.

İran Devrim Muhafızları'nın açıklamasına göre Nasiri, Musul'un batısındaki Baac beldesi yakınlarında IŞİD ile yaşanan çatışmalar da yaşamını yitirdi.

 

Bedr Örgütü'nün temellerini atmıştı

Kasım Süleymani'nin danışmanı olan Şaban Nasiri, İran-Irak savaşı sırasında Saddam Hüseyin rejimine karşı savaşan Bedr Örgütü'nün de Irak'taki temellerini atan isimlerdendi. İran haber kaynaklarının aktardığı bilgiye göre 35 yıldır aktif askeri görevde olan Nasiri, uzun bir süre Suriye ve Irak'ta da görev yaptı. Nasiri, IŞİD'in öldürdüğü en yüksek rütbeli komutanlardan biri konumunda.

Aynı bölgede Bağdadi'nin yaralandığı iddia edilmişti

Baac beldesine daha önce de ABD güçleri tarafından indirme operasyonu gerçekleştirilmişti. Öte yandan IŞİD lideri Bağdadi'nin de geçtiğimiz Ocak ayında bölgede gerçekleşen bir hava saldırısında yaralandığı da iddia edilmişti. 

Suriye sınırına yakın bir bölgede bulunan Baac beldesi yakınlarında son iki gündür IŞİD ve İran destekli Haşdi Şaabi arasında şiddetli çatışmalar yaşanmaktaydı. Baac beldesi halen IŞİD'in kontrolünde.

Kaynak: Mepa News

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.