Kasım Süleymani'nin eski yardımcısı İçişleri Bakanlığı'na atandı

Kasım Süleymani'nin eski yardımcısı İçişleri Bakanlığı'na atandı

Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi yönetiminin son dönemde istihbarat teşkilatında birçok personeli görevinden aldığı biliniyor.

İran'da üst düzey istihbarat personelinin içişleri bakanı yardımcısı olarak atanması, ülke yönetiminin askeri bir karaktere evrildiği şeklinde yorumlandı.

İçişleri Bakanı Ahmed Vahidi, eski İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin bir dönem yardımcılığını yapmış Muhammed Rıza Gulam Rıza'yı kendi ofisine atadı.

Middle East Eye'ın İran ulusal basınından aktardığı habere göre, Rıza'nın aynı zamanda başkent Tahran'da il istihbarat başkanı olarak görev yaptığı biliniyordu.

Rıza'nın İçişleri Bakanı yardımcısı olarak atanmasından önce, istihbarat teşkilatı başkanlığında değişikliğe gidilmişti.

Bu kapsamda, istihbarat şefi Hüseyin Taib görevden azledilmişti.

Taib, 2009'dan bu yana İran Devrim Muhafızları Ordusu (IRGC) İstihbarat Teşkilatı Başkanı idi. Taib'in Devrim Muhafızları Ordusu Başkomutanı Hüseyin Selami'nin danışmanı olarak atandı.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.