Kassam Tugayları 3 İsrailli rehinenin öldüğünü açıkladı

Kassam Tugayları 3 İsrailli rehinenin öldüğünü açıkladı

İsrail'in Gazze Şeridi'nin farklı noktalarına düzenlediği gelişigüzel hava saldırıları daha önce de birçok rehinenin ölmesine ve yaralanmasına neden olmuştu.

Hamas'ın silahlı kanadı Pazartesi günü yaptığı açıklamada, İsrail'in hava saldırılarında ağır yaralanan sekiz İsrailli rehineden üçünün aldıkları yaralar nedeniyle öldüğünü bildirdi.

El Kassam Tugayları tarafından yapılan açıklamada, "Ölenlerin isim ve resimlerinin açıklanmasını, kalan yaralıların akıbeti netleşene kadar önümüzdeki günlere erteleyeceğiz" denildi.

Gazze'de halen 130'dan fazla İsrailli rehine bulunuyor ve Hamas tarafından serbest bırakılmaları ihtimali, ateşkes sağlanması için Mısır ve Katar'ın arabuluculuğunda yürütülen ve ABD tarafından desteklenen müzakerelerde tartışılan konular arasında yer alıyor.

Hamas İsrail saldırılarının sona ermesini ve İsrail güçlerinin bölgeden çekilmesini talep ediyor. İsrail bunu reddediyor ancak geçici bir ateşkese sıcak bakıyor.

Kaynak: Mepa News

wp.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.