Kassam Tugayları, İsrail'in Gazze saldırılarında 7 rehinenin daha öldüğünü açıkladı

Kassam Tugayları, İsrail'in Gazze saldırılarında 7 rehinenin daha öldüğünü açıkladı

Gazze’de halen 100’den fazla İsrailli rehine olduğu biliniyor.

Hamas'ın silahlı kanadı İzzedin El Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde Cuma günü yaptığı açıklamada, Gazze'de tutulan 7 rehinenin İsrail ordusunun saldırıları neticesinde öldüğünü söyledi.

Yedi kişinin ne zaman öldüğü bilgisi ise belirtilmedi.

Ebu Ubeyde Telegram üzerinden yaptığı açıklamada, Kassam Tugayları'nın İsrail'in Gazze'deki saldırıları nedeniyle öldürülen rehine sayısının 70'i aştığını doğruladığını da sözlerine ekledi.

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik amansız ve hedef gözetmeyen saldırısı, 7 Ekim’den bu yana devam ediyor.

Kassam Tugayları öncülüğündeki Filistinli grupların 7 Ekim’de İsrail’e yönelik gerçekleştirdiği saldırıda 250 kişi esir alınarak Gazze’ye getirilmişti.

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı verilerine göre İsrail’in saldırılarında şu ana kadar hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 30.000’i aştı.

Kasım ayı sonunda bir hafta süren ateşkes sırasında Hamas, İsrail'in yaklaşık 240 Filistinli mahkûmu serbest bırakması karşılığında 100'den fazla İsrailli ve yabancı rehineyi serbest bıraktı.

Gazze’de halen 100’den fazla İsrailli rehine olduğu biliniyor.

Kaynak: Mepa News

wp.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.