Kassam Tugayları Lübnan'dan İsrail'e 40 roket attı

Kassam Tugayları Lübnan'dan İsrail'e 40 roket attı

Kassam Tugayları Lübnan'ın güney kesiminden İsrail'e 40 roket fırlattıklarını açıkladı.

(Fotoğraf: Arşiv)

Gazze'de savaş devam ederken Güney Lübnan'dan İsrail'e yapılan roket atışları da sürüyor.

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el Kassam Tugayları'nın Lübnan'da faaliyet gösteren yapılanması, İsrail'in kuzeyini füzelerle hedef aldıklarını açıkladı.

Kassam Tugayları'ndan yapılan açıklamada, İsrail'in bölgedeki askeri üslerine toplam 40 Grad füzesi atıldığı ifade edildi.

Yerel kaynaklar füzelerin bir kısmının sınırı aşarak İsrail içerisine düştüğünü, bir evin vurulduğunu kaydetti. Saldırıda ölen ya da yaralanan olmazken maddi hasar oluştu.

Lübnan-İsrail sınır hattında düşük yoğunluklu çatışmalar 7 Ekim'den bu yana devam ediyor. Çatışmalarda şimdiye kadar Hizbullah'ın yanı sıra Kassam Tugayları'nın Lübnan yapılanması, Seraya Kudüs'ün Lübnan yapılanması ve Müslüman Kardeşler bağlantılı Cemaat-i İslamiyye'nin silahlı kanadı Kuvvetu'l Fecr yer alıyor.

Bölgeden İsrail'e yapılan roket ve güdümlü füze atışlarında askeri üsler ve yerleşim yerleri hedef alınırken, saldırılarda İsrail'e henüz ciddi bir zayiat yaşanmadığı ifade ediliyor.

7 Ekim'den bu yana süren saldırılarda İsrail'in aktardığı rakamlara göre 14 asker öldü. Gazze ve çevresindeki çatışmalarda öldürülen İsrail askerlerinin sayısı ise İsrail'in rakamlarına göre 600'ün üzerinde.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum