Katar eşcinsellere 'kucak açtı': 2022 Dünya Kupası'na çekinmeden gelebilirsiniz

Katar eşcinsellere 'kucak açtı': 2022 Dünya Kupası'na çekinmeden gelebilirsiniz

2022'de Katar'da düzenlenecek FIFA Dünya Kupası'nın organizatörleri, eşcinsellerin de şampiyonayı izlemeye davetli olduğunu açıkladı.

2022'de Katar'da düzenlenecek FIFA Dünya Kupası'nın organizatörleri, eşcinseller de dahil olmak üzere herkesin şampiyonayı izlemeye 'davetli' olduğunu açıkladı.

Eşcinsel eylemlerin yasak olduğu ülkede organizatörler, Katar'ın 'misafirperver' bir ülke olduğunu hatırlattı ancak ziyaretçilerin ülkenin örf ve adetlerine saygı göstermesini istedi.

FIFA 2022 Katar Dünya Kupası'nın CEO'su Nasır el-Khater, çarşamba günü düzenlenen basın toplantısında Dünya Kupası'nı izlemek isteyebilecek eşcinseller hakkında bir soruyu, "Tüm taraftarların Katar'ın dünyadaki en güvenli ülkelerden biri olduğundan emin olmasını isterim. Her dinden, cinsel yönelimden ve ırktan taraftarın burada kabul edileceğinden kimsenin şüphesi olmasın." şeklinde yanıtladı.

Bir milyonu aşkın seyircinin Katar'a gelmesini beklediğini ifade eden el-Khater, "Her bir taraftarın güvenliği bizim için çok önemli" ifadesinde bulundu.

Güvenlik güçlerinin farklı kültürel şartlar hakkında eğitime tabi tutulduğu vurgulayan 2022 Katar CEO'su,"Toplum içinde şefkat gösterileri bizim kültürümüzün parçası değil ancak kimse bu konuda sıkıntı yaratmıyor." dedi.

"Alkol kültürümüzün bir parçası değil ama misafirperverlik öyle"

FIFA 2022 Katar CEO'su, Dünya Kupası sırasında alkol tüketimi hakkındaki bir soru karşısında ülkede alkol tüketiminin yasak olmadığını belirtti.

Alkollü içki tüketimi için yeni yerler belirleneceğini söyleyen Nasır el-Khater, "Alkol kültürümüzün bir parçası değil ama misafirperverlik öyle. Alkollü içecekler belki bazı ülkelerde olduğu kadar kolay olmasa da ülkemiz de tabi ki bulunuyor. Yurtdışından gelen taraftarlar için Dünya Kupası sırasında erişilebilir kılmaya çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

FIFA Dünya Kupası'na ev sahipliği yapacak ilk Ortadoğu ülkesi olan Katar'da toplum içinde sarhoş gezmek yasak, bu nedenle turistler yalnızca bazı bar, restorant ve lüks otellerde alkollü içkiye erişim sağlayabiliyor.

Nasır el-Khater, taraftarların sarhoş gezmesi olasılığı hakkında ise, "İnsanlar mutlu olduğu sürece sorun olmayacaktır" ifadesinde bulundu.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.