Katar: Gazze'ye desteğimiz devam edecek

Katar: Gazze'ye desteğimiz devam edecek

Katar krizi sonrası Gazze'yi ziyaret edem ülke yetkilileri Filistinlilere yönelik desteğin süreceğini söyledi.

Katar'ın Gazze özel temsilcisi, geçtiğimiz ay patlak veren Katar krizi sonrası Gazze'ye ilk ziyaretinde bulundu. Katar'da bulunan Gazze'nin Yeniden İmarı Komitesi'nin de başkanı olan Muhammed İmadi geçtiğimiz cuma günü başyardımcısı HalidHerdan ile bölgeyi ziyaret etti ve yardımların süreceği sözünü verdi.

Söz konusu ziyaret, Hamas'ın Mısır ve Dahlan ile Gazze'ye yönelik ablukanın hafiflemesi için görüştüğü bir düzlemde gerçekleştirildi.

"Krize rağmen desteğe devam edeceğiz"

İmadi şunları söyledi: "Katar'daki krize rağmen sizi desteklemeye devam edeceğiz. Gazze'de yeni bir Katar projesi açacağız ve yeni projeler de yolda."

Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin başı çektiği ülkeler geçtiğimiz ay Katar ile ilişkilerini kesmiş ve ülkenin terörü desteklediğini iddia etmişti. Katar'a ablukanın kalkması için sunulan talepler arasında Hamas'a desteğini kesmesi de vardı. Katar ise Gazze'de sivil yatırımlara destek olduğunu söyleyerek Hamas'a destek oldukları iddiasını reddediyor.

Katar Gazze'ye milyonlarca dolar aktardı

Gazze'de 10 yıldır süren İsrail ablukası sonucu uluslararası yardıma muhtaç durumda kalan sivillere yönelik en büyük destekçilerden birisi de Katar. 2014 yılındaki savaşın ardından Katar Gazze'nin yeniden imarı için 1 milyar dolar vaadetmişti. 2016 yılı sonuna kadar, petrol ve doğalgaz fiyatlarının düşmesiyle Katar ekonomik bir sarsıntı yaşasa da bu miktarın 216 milyon dolarlık bir kısmını bölgeye ulaştırmıştı.

Yakın zamanda patlak veren elektrik krizi için de Katar Gazze'ye 12 milyon dolarlık destekte bulunacağını ifade etmişti.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.