Katar: Gazze'ye ilaç ve insani yardım girişi konusunda anlaşma sağlandı

Katar: Gazze'ye ilaç ve insani yardım girişi konusunda anlaşma sağlandı

İsrail'in aralıksız devam eden saldırıları ve tam ambargo nedeniyle Gazzeliler ciddi boyutta ilaç ve insani yardım sıkıntısı çekiyor.

Katar Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Hamas ile İsrail arasında sağlanan anlaşma sonucu Gazze Şeridi'ne ilaç ve insani yardım girişlerinin başlayacağı belirtildi.

Bakanlığın açıklamasında anlaşmanın Katar'ın arabuluculuğunda sağlandığı ifade edildi.

Bakanlık Sözcüsü Macid bin Muhammed el Ensari'nin açıklamasına göre, Filistinli grupların elindeki İsrailli rehinelere gerekli ilaçların ulaştırılması karşılığında Gazze Şeridi'nde İsrail saldırılarından en fazla etkilenene ve ihtiyaç olan bölgelere ilaç ve insani yardım sevkiyatı gerçekleştirilecek.

El Ensari Katar Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada yarın ilaç ve insani yardım yüklü iki askeri nakliye uçağının Katar'dan Mısır'a hareket edeceğini belirtti. Açıklamada Gazze'deki savaşın sona erdirilmesi konusu da dahil olmak üzere insani yardım ve tıbbi tahliye konusunda uluslararası ortaklarla birlikte çabaların devam edeceği kaydedildi.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 24.000'i geçmiş durumda.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı verilerine göre 7.000'den fazla sivil halen İsrail saldırılarında yerle bir olan binaların enkazı altında.

Gazze'deki toplam ölü sayısının 30.000'i geçebileceği ifade ediliyor.

Kaynak: Mepa News

x.gif

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.