Katar İngiltere'ye 10 milyar sterlin yatırım yapacak

Katar İngiltere'ye 10 milyar sterlin yatırım yapacak

Katar, İngiltere ile teknoloji, sağlık, altyapı ve yeşil enerji sektörlerinde bir dizi anlaşma yaptı.

İngiltere'ye yatırım kararı alan Körfez ülkelerinin sayısı artıyor. Son yatırım kararıyla Katar, İngiltere ile teknoloji, sağlık, altyapı ve yeşil enerji sektörlerinde bir dizi anlaşma yaptı.

Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad el Sani ile İngiltere Başbakanı Boris Johnson arasında gerçekleşen görüşmede Doha yönetimi, İngiltere'de söz konusu sektörlerde 10 milyar dolarlık yatırım yapma taahhüdünde bulundu.

Katar ile yapılan anlaşmayı İngiltere iş sektörü için önemli bir adım olarak niteleyen Johnson, "Birleşik Krallık-Katar stratejik yatırım ortaklığı ülke ekonomisine büyük bir katkı sağlayacak ve kilit sektörlerde iş fırsatları oluşturacak." ifadelerini kullandı.

Ayrıca İngiltere ile Katar, küresel enerji arzının desteklenmesi konusunda inovasyon ve iş birliğini artırmak için ortak faaliyetler yürütme kararı aldı.

İngiltere'de uzun bir yatırım geçmişine sahip olan Katar, 2017 yılından bu yana İngiltere'ye 5 milyar sterlin değerinde yatırım yaptı.

Rusya'nın Ukrayna işgali sonrasında Kremlin'e yaptırımlar uygulayan Avrupa ülkeleri, Rus enerjisine olan bağımlılığı azaltarak farklı ülkelerle enerji anlaşmaları yapma hususunda anlaşmıştı.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.